Des de la Facultat de Lletres s’ha impulsat la creació de 10 càpsules d’un contingut que va més enllà de parlar sobre la violència de gènere. Són 10 càpsules on queden representades les veus de dones i d’homes, infants i no tant joves, que expliquen amb les seves paraules què és el que creuen que és i fa la violència de gènere.
La Clàudia Serrahima, artista visual i implicada en l’activisme feminista, és la creadora d’aquesta obra audiovisual, amb la col·laboració de Laura Weissmahr. Totes dues compromeses amb la causa que ocupa el dia internacional del 25N han creat un total de 10 càpsules d’un minut i mig que s’aniran publicant periòdicament des del perfil de les xarxes socials de la Facultat de Lletres. Perquè el 25 de novembre no és només un dia. Són tots els dies. I és important que de tant en tant es vagi fent recordatori d’aquest mal que encara habita en la nostra societat. Un mal que està representat normalment i vulgar com l’assassinat, malgrat això sigui només la punta de l’iceberg.
La violència de gènere es troba a casa, al carrer, a l’autobús i a la feina. Als despatxos, a la tele, als llibres i, encara i per desgràcia, a les ments de molts del nostre voltant. És per això que aquesta acció no dura només un dia, i no ho ha de durar, sinó que ha de durar per sempre.
La violència de gènere en la història de l'art
La violència de gènere en el cinema
Kommentare